JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Inbyggnadskonferens ökade med 50 procent

Årets konferens för inbyggda system på Tekniska Mässan, Embedded Conference Scandinavia, lockade över 700 personer, en uppgång med 50 procent jämfört med fjolåret. Målet på 1000 besökare är inom räckhåll, tror projektledaren Johan Nordin.

- Vi är väldigt nöjda. Framför allt med helheten, att det kom så många besökare, att seminarierna var så välfyllda och att Embeddedpriset (se länk) hade så starka bidrag, säger projektledaren Johan Nordin, ordförande i IM-föreningens sektion Embedded Technology och till vardags marknadschef på Recab.

Någon exakt besökarsiffra finns inte tillgänglig ännu, men uppskattningsvis kom drygt 700 personer till evenemanget, nära 50 procent mer än i fjol. Även förhandsanmälningarna, 450 till antalet, var 50 procent fler än förra året.

Nytt för i år var att seminarieprogrammet innehöll färre, men djupare sessioner, något som slog väl ut. I fjol gapade många stolar tomma på ett par av seminarierna, men i år var det fullt på de flesta och överfullt på vissa. Seminarierna om lågeffektkonstruktion och Linux drog jämte inledningstalen flest besökare.

- Vi har helt klart höjt lägstanivån på seminarierna och fått en bra kvalitetsnivå över hela linjen, och det är vi förstås nöjda med, säger Johan Nordin.

Inget är dock så bra att det inte kan göras bättre. Den viktigaste ambitionen inför nästa år är att öka framförhållningen. Planeringen för nästa år har redan satt igång, och inbjudningar skall ut redan nästa månad till såväl företag som studenter. Förhoppningsvis ska det öka intresset för deltagandet i studentklassen av Embeddedpriset som var en smärre plump i årets protokoll.

- Jag tror att det är viktigt att komma ut med informationen i november, innan studenterna börjar välja exjobb. Då kan vi få fler bidrag, säger Nordin.

En annan punkt som kan förbättras är samarbetet med RFID-delen på Tekniska Mässan. De båda teknikområdena har flera beröringspunkter och många besökare är intresserade av båda, men på mässgolvet står de trots detta långt ifrån varandra.

- Jag håller med, och vi jobbar på att få till en ändring, säger Johan Nordin.

Detta var tredje gången Embedded Conference Scandinavia arrangerades i samband med Tekniska Mässan, och intresset har ökat stadigt. Johan Nordin har tidigare satt upp ett långsiktigt mål att konferensen ska locka omkring 1000 personer.

- Vi når nog inte ända dit nästa år, men förhoppningsvis närmar vi oss målet då, säger han.

Formatet, där inbyggnadskonferensen pågår under Tekniska Mässans två första dagar i anslutande lokaler och några av utställarna samtidigt har montrar inne i den egentliga Tekniska Mässan som är öppen ytterligare två dagar, kommer att kvarstå nästa år.  

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)