JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Allt mer elektronik på Elmia
Kontraktstillverkare av elektronik blir allt fler på underleverantörsmässan Elmia Subcontractor i Jönköping. Två exempel på det är Flextronics och Norautron som återigen ställer ut efter några års uppehåll.

– Vi har inte räknat elektronikföretagen så jag kan inte ge dig någon siffra men det har varit en stigande tendens under hela 2000-talet, säger Jonas Ekroth på Elmiamässan.

– Egentligen är det en ren och skär slump att elektronikföretagen är med, för före år 2000 gjorde vi inget för att locka hit dem.

Numera ingår elektronik tillsammans med bland annat industriella textilier de områden som Elmia Subcontractor aktivt försöker få att växa. Men egentligen behövs inte så mycket marknadsföring. Mässan är fullbokad och cirka 200 företag står i kö för att komma med.

– Till nästa år ska vi utöka ytan med cirka 500 kvadratmeter.

Då växer utställningsytan till cirka 18 000 kvadratmeter och några fler än årets 1200 utställare kommer att få plats. Som vanligt på Elmia är placeringen i vilken hall utställarna hamnar rent slumpmässig, en form som avviker ganska mycket från hur andra mässar arrangeras.

– Vi har frågat både besökarna och utställarna och de gillar systemet, säger Jonas Ekroth.

Två av de nygamla elektronikutställarna på årets mässa är Flextronics och Norautron, fd Elektronik Partner.

– Vi gör ett återtåg i Sverige. Från att till största delen ha jobbat med stora konton på global basis agerar vi nu på den lokala och regionala marknaden – och då måste man vara med på Elmia Subcontractor, säger Flextronics Mattias Lindhe i ett pressmeddelande.

Elmia Subcontraktor startar den 11 november och pågår i fyra dagar.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)