JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
onsdag 5 augusti 2020 VECKA 32
En anställd på processorföretaget AMD har anklagats för att ha stulit affärshemligheter från Intel, där mannen jobbat tidigare. Hemligheterna uppges vara värda en miljard dollar.
Den anklagade mannen var anställd på Intel fram till i somras, då han sade upp sig för att börja på konkurrenten AMD, berättar nyhetsbyrån AP. Till sina chefer på Intel sa han dock, enligt åklagaren, att han skulle börja jobba på ett finansbolag.

Åklagaren hävdar att mannen under sin sista tid som anställd på Intel, då han tog ut sina sista semesterdagar, laddade ner ett dussintal konfidentiella dokument från Intels datorsystem. Dokumenten handlade om konstruktions- och designmetoder för mikroprocessorer och representerar över en miljard dollars forsknings- och utvecklingsarbete. Enligt åklagaren planerade mannen att använda informationen för att göra karriär på AMD.

I målet understryks att AMD inte tjänat något på brottet och inte är anklagad för något. Tvärtom har AMD hjälpt åklagaren och polisen i ärendet .

Den anklagade hävdar att han inte tänkt skada Intel, utan tänkt ge informationen till sin fru, som också arbetar på Intel. Om mannen fälls kan han dömas till upp till tio års fängelse för stöld av affärshemligheter plus upp till 20 år för dataintrång.
MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)