JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Mems i motvind
Världens mikromekanikföretag har det tufft i år och än värre väntas det bli nästa år. Det framkommer i en analys från franska Yole Développement.
Den ekonomiska krisen väntas matta av den tidigare så expansiva mikromekanikföretagen. Jämfört med tidigare prognoser spås memsmarknaden backa 500 miljoner dollar i år för att tappa hela 1,5 miljarder dollar näst år, enligt en rapport från franska Yole Développement.

– Den totala memsmarknaden kommer att nå 7,6 miljarder dollar i år och 8 miljarder nästa år, säger Jean Christophe Eloy, vd på Yole Développement, till sajten EETimes.

Yole Développement hävdar dock att memsmarknaden kommer att återgå till sitt expansiva skede ganska snart igen för att nå ett värde på mellan 15 och 16 miljarder dollar redan år 2012. De företag som kommer att klara sig bäst ur krisen är de som bäst investerat i innovativa produkter, menar Yole Développement.

I den färska rapporten framkommer det att memsmarknaden för fordon i princip inte vuxit alls i år, medan den väntas backa runt tio procent under nästa år. Inom konsumentelektronik är det dock svårare att sia om framtiden.

Intressant i sammanhanget är Yole Développement rankade det svenska mikromekanikföretaget Silex till världens största fristående mems-tillverkare tidigare i år. Och så sent som för en dryg månad sedan utsågs Silex till "MEMS Foundry of the Year". EuroAsia Semiconductor IC Industry som stod bakom utmärkelsen.

 

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)