JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
lördag 6 juni 2020 VECKA 23
Senast den 28 februari måste den som vill ha hjälp av industriforskningsinstitutet Acreo att öka sin konkurrenskraft med hjälp av elektronik och IT ha skickat in sin ansökan. Då går ansökningstiden för årets första etapp av Insict ut, ett Vinnovafinansierat projekt som syftar till höja konkurrenskraften hos små och medelstora företag med hjälp av industriell IT.
Insict riktar sig till företag utanför IT- och telekomsegmentet, i första hand fordonsindustri, bioteknik- och läkemedelsindustri, gruv- och stålindustri, skogs- och träindustri samt rymd- och flygindustri.

Stödet från Insict täcker upp till 50 procent av utvecklingskostnaderna och taket är satt till 500 000 kronor per projekt. Acreo har finasiering för mellan fem och tio projekt per år och driver Insict sedan 2007.

I senaste omgången fick Quickels Systems AB bidrag för att utveckla ett elektrodhus med mikropump och Rosén & Co Maskin AB fick bidrag för en så kallad rosort till sågverksindustrin.

Tidigare har bland annat HLB Catheter i Huddinge fått pengar för att montera en sensorkrets i en hjärtkateter. Waterjet i Ronneby ska ta fram ett webbaserat övervakningssystem för 3G-nätet. Syncore i Linköping ska utveckla en digital telemetrisändare och Zafena i Borensberg ska ta fram en kommunikationsbox för automatisk överföring av laboratoriesvar.

Totalt omfattar programmet 18 Mkr över en 4 års period och mer information finns på www.acreo.se/insict.

MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)