JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Schweizerkniven får Bluetooth

Vad gör man med ett trådlöst dataprotokoll i en fällkniv? Jo, man styr förstås sina Powerpointpresentationer. Som man också kan peka på med den i fällkniven inbyggda laserpekaren. Fast fällkniv är inte helt rättvisande längre - den schweiziska arméns stolthet finns numera även i en flygplansvänlig version. Utan kniv.

Schweiziska Victorinox har lyckats förnya sin schweiziska armékniv med nya högtekniska tillbehör, som USB-kontakt och inbyggt minne. Nyligen introducerades därtill en fingeravtrycksfunktion så att inte vem som helst ska kunna komma åt minnesinnehållet.

Den senaste modellen, kallad Presentation Pro, har även utrustats med Bluetooth. Vilket kan tyckas långsökt i en fällkniv, men poängen är att den därmed blir en fjärrkontroll med vilken man ska kunna styra exempelvis sina Powerpointpresentationer eller sin musik i datorn eller mp3-spelaren. Inbyggt finns också en laserpekare och upp till 32 GByte minne.

Att det är korkskruven och sågen som fått stryka på foten för att få plats med laserpekaren, minnet och fjärrkontrollsfunktionerna kan tyckas som ett tecken i tiden. Och som ytterligare ett sådant tidstecken noteras att nu även själva kniven tagits bort ur en av varianterna av Presentation Pro. Den versionen beskrivs som "plane-friendly", och ska inte orsaka några problem i flygsäkerhetskontrollerna lovar bolaget.

Att nyheten presenterades på Consumer Electronics Show är i sammanhanget bara naturligt.


Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)