JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Compotech tar över Vactec
Komponentdistributören Compotech köper sitt systerbolag Vactec. Båda ingår i Addtechkoncernen, och sitter i samma hus.
Handelshuset Addtech låter sitt dotterbolag Compotech köpa ett annat dotterbolag, Vactek. Med övertagandet får Compotech spetskompetens inom material med elektriska och magnetiska specialegenskaper, och stärker därmed sin ambition att bli heltäckande komponentleverantör.

- Det finns synergieffekter. Drygt hälften av Vactecs kunder är även kunder till Compotech, säger Jan Eriksson som är vd på Compotech.

I och med övertagandet sägs två personer upp. De tre övriga anställda från Vactec följer med till Compotech. Sett på det viset är köpet en defensiv åtgärd i ett tufft konjunkturläge. Men enligt Jan Eriksson finns även en offensiv strategi.

- Jag tror uppsidan egentligen är mycket större. Compotech är ett större bolag, med mer resurser, som även har etablerat sig i Baltikum och ett antal andra ställen utanför Sverige, säger han.

Vactek omsatte ifjol cirka 19 miljoner kronor och är lönsamt. Compotech omsatte drygt 86 miljoner kronor och gjorde ett resultat på 10 miljoner efter skatt. Båda bolagen sitter i samma hus i Stockholm.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)