JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Lundabolaget Scalado har nominerats till GSM-bolagens europeiska utmärkelse Mobile Innovation Grand Prix. Vinner bolaget får det delta i motsvarande globala tävling i februari 2010.
Scalado är enda svensk bland de tio nominerade europeiska företagen som tävlar i fem kategorier där två bolag i varje kategori slåss om vinsten. Tävlingen, som arrangeras av GSM-bolagens samarbetsorganisation GSM Association, syftar till att lyfta fram lovande entreprenörer från små och medelstora företag som introducerat innovativa produkter och tjänster inom mobilområdet. Vinnaren i var och en av de fem kategorierna går vidare till det globala arrangemanget Mobile Innovation Grand Prix Cup, som avgörs på mässan Mobile World Congress i Barcelona i februari nästa år.

Scalado är nominerat i kategorin ”mest innovativa inbyggda mobil- eller terminalbaserade teknik” och tävlar där mot tyska Ident Technology. Hur svenskarnas bild- och fotobehandslingsteknik står sig gentemot tyskarnas sensorer för mobilstyrning är nu en uppgift att avgöra för GSMA:s jury.

Bland Scalados innovationer märks bildbehandlingssystemet Caps som kodar Jpeg-bilder 10 gånger snabbare och 25 gånger mer minneseffektivt än dagens standarder och Speedtags som tar bort väntetiden mellan det att avtryckaren trycks ned och bilden tas.

Vinnaren i den europeiska deltävlingen koras vid evenemanget Hit Barcelona World Innovation den 18–19 juni.
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)