JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Uptech i konkurs
Kablagespecialisten Uptech försattes i konkurs den 4 juni. Inom kort väntas dock verksamheten återuppstå i ny kostym.
Fjolåret var ett bra år för Uptech, med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Baltikum.

–Vår kraftiga expansion i Finland och Baltikum visade på positivt resultat i fjol. Vi nådde en omsättning på en bit över 30 miljoner kronor och gick med vinst, säger Jonas Häggqvist, tidigare vd på Uptech.

På två år har företaget därmed fördubblat sin omsättning i Norden inklusive Baltikum. Men i januari blev det tvärnit.

– Botten gick ur marknaden. Under första kvartalet i år hade vi i princip obefintlig försäljning i hela Norden, och vår ökade kostnadsmassa har tyvärr lett till att alla reserver nu är slut, förklarar Jonas Häggqvist.

Men han ser inte att nattsvart på framtiden. Tvärtom. Ambitionen är att kunderna inte ska drabbas av det som hänt och att en ny verksamhet ska ta form så snart det går.

– Jag är övertygad om att Uptechs kompetenta personal tillsammans med sina leverantörer inom kort kommer att presentera en lösning för fortsatt försäljning och service för att ta hand om bolagets kunder på bästa sätt, säger Jonas Häggqvist.

Uptech har tio anställda i Norden, varav fem i Sverige. Företaget grundades 1992 och säljer huvudsakligen maskiner, testutrusning och material för kablagetillverkning. Uptech ingår i Teqnionkoncernen där även Industrikomponenter, Storebro Energy Systems, Electrona Sievert, och Elrond Komponent ingår. Varken moderbolaget eller något av de övriga bolagen berörs av Uptechs konkurs.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)