JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Joakim Jarstad har fått lämna Rutronik. Lars Mistander, sedan tidigare chef för Rutroniks trådlösa utvecklingscentrum i Kista, tar över ansvaret för den tyska komponentdistributörens verksamhet i Sverige, Norge och Finland.
Lars Mistander, som arbetat med komponentdistribution i hela 30 år, är numera ansvarig för Rutroniks komponentdistribution i stora delar av Norden.

– Sverige, Norge och Finland är mina ansvarsområden. Danmark tillhör Tyskland sedan lång tid tillbaka, innan Rutronik fanns här i landet, säger Lars Mistander.

Idag är Rutronik Europas tredje största komponentdistributör. Och enligt Lars Mistander kommer det mot slutet av året visa sig att den positionen inte är hotad.

– Efter detta år tror jag att man kommer att se att Rutronik är en av de distributörer som klarat sig allra bäst på Europanivå, säger han.

Hur det gått här uppe i norr under samma period vill han däremot inte kommentera i nuläget.

– Våra ägare i Tyskland tror stenhårt på Norden. Det finns inga planer på neddragningar här utan snarare på expansion. Målet är att bli nummer tre i vår region, men det är lång väg kvar dit, säger Lars Mistander.

Trots det nya ansvarsområdet förblir Lars Mistander chef för Rutroniks kompetenscentrum i Kista för trådlös teknik. Till centrumet är för närvarande fyra personer från Sverige och fem från Tyskland knutna.

– Det fungerar väldigt bra. Det är nog den grupp som gått bäst genom hela företaget i år. Det är bra drag inom trådlöst. Fler och fler vill exempelvis ersätta kablar med trådlös kommunikation, säger Lars Mistander.

Rutronik har runt 1200 anställda i världen, varav omkring 20 personer är knutna till distributionsverksamheten i Sverige, Norge och Finland.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)