JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Mer medicin hos Prevas
Konsultföretaget Prevas har skrivit ett nytt avtal med GE Healthcare Bio-Sciences som sträcker sig fram till 2013. Avtalet befäster Prevas som en av de större konsulterna inom medicinska inbyggda system.
Prevas och GE Healthcare Bio-Sciences har samarbetat i över 15 år – GE Healthcare var ifjol Prevas femte största kund.

– Vi hade ett ramavtal förut också, men nu har vi förlängt det. Den här gången var de lite tuffare i upphandlingen, så vi är mycket glada över förtroendet, säger Prevas vd Mats Lundberg till Elektroniktidningen.

GE Healthcare, med huvudkontor i Uppsala, gör avancerade analysinstrument för främst proteinseparation och proteinanalys. Kunderna är läkemedelsföretag och forskare.

– Det är alltså inte vilka inbyggda system som helst. Vi har etablerat ett Center of Excellence inom medicinsk teknik i Uppsala och Stockholm som möter behoven, säger Mats Lundberg.

Centret skapades efter att Prevas år 2006 köpte konsultkollegan Telecas verksamhet inom medicinsk teknik med 99 anställda (länk), och slog ihop den med sin egen kompetens på området.  Ifjol omsatte Prevas omkring 150 miljoner kronor på området man kallar Life Science, här i praktiken inbyggda system för medicinska tillämpningar.

– Vi har ju fler kunder på området, men GE Healthcare är bland de större. Hade vi inte fått avtalet med dem så hade det blivit tufft för vår verksamhet i Uppsala, kommenterar Mats Lundberg.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)