JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Håkan Eriksson till Silicon Valley
Ericssons teknikchef Håkan Eriksson får en ny uppgift - att basa över Ericssons utveckling i Silicon Valley. Han efterträder där Bert Nordberg som blivit vd på mobiltillverkaren Sony Ericsson. Samtidigt behåller Eriksson sin roll som teknisk direktör.
Det är bara drygt ett år sedan Ericsson öppnade sitt forskningskontor i Silicon Valley, och där koncentrerat och utökat resurserna som kom med köpen av företagen Redback och Entrisphere 2007. För tre år sedan hade Ericsson inte en enda anställd där - nu finns omkring 1600 personer. Fokus ligger på IP, bredband och konvergens mellan fast, mobil och internetkommunikation.

Därmed har kiseldalen redan blivit ett av Ericssons viktigaste FoU-centrum. I augusti invigde San Josés borgmästare Chuck Reed företagets nya campus där, med fyra nya byggnader, symboliskt nog genom att klippa av en optisk fiber i stället för det sedvanliga sidenbandet.

Chefsposten har dock varit ledig sedan Bert Nordberg i augusti utsågs till vd för Sony Ericsson. Idag kom beskedet att det blir ingen mindre än Håkan Eriksson som tar över jobbet från och med 1 januari.

– Vi ska fortsätta att driva på konvergensen mellan fast, mobilt och internet från Silicon Valley, och fokusera på stärkta partnerskap inom hårdvara, mjukvara och internetapplikationer, liksom gentemot pc-industrin, säger Håkan Eriksson i ett pressmeddelande.

De jobb han har idag – teknisk direktör för hela koncernen och chef för teknik- och produktportföljen – släpper han inte. Hur han ska hinna med alla uppgifter framgår inte av pressmeddelandet, men blivande vd Hans Vestberg tror uppenbarligen att han fixar det:

– Håkan Eriksson är telekomindustrins ledande tekniska direktör och hans erfarenhet och ledarskapsförmåga kommer att säkra vår fortsatta övergång till ett IP-baserat företag, säger Vestberg i pressmeddelandet.



MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)