JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Marknaden för lysdioder ökar med 11 procent i år, och kommer att öka med ytterligare minst tio procent om året fram till 2013, då den väntas uppgå till 14,3 miljarder dollar. Det spår analyshuset Isuppli.
Den globala lågkonjunkturen har inte bitit på marknaden för lysdioder, tvärtom. Här säger Isuppli att försäljningen ökar med 10,9 procent i år, och att ökningen väntas fortsätta med minst tio procent om året fram till 2013. Vid det laget kommer marknaden att ha mer än dubblerats från fjolårets 6,7 miljarder till 14,3 miljarder dollar.

Drivkraften är förstås övergången till LED-baserad belysning. Från dagens nischade belysningstillämpningar väntas LED-baserade glödlampsersättare med Edisonsocklar ta en allt större del av marknaden. Att myndigheter i allt fler länder väntas förbjuda glödlampor ökar också marknaden för LED-belysning.

Lysdioder som är ämnade för annat än belysning kommer dock att spela en mindre roll i framtiden, tror Isuppli. Den marknaden väntas minska med omkring 2,5 procent de närmaste tre åren.
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus