JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Inom sex månader ska ytterligare 450 anställda bort från Sony Ericsson i Lund, och därtill ska 200 konsulter bort. Igår informerades personalen, skriver Sydsvenskan.se.
– Målet är att minska antalet anställda i Lund med 15 procent från dagens 3000 personer, säger företagets kommunikationsdirektör Aldo Liguori till Sydsvenskan.

Neddragningarna är en del i det sparpaket som Sony Ericsson beslöt om i april, och som totalt om fattar 2000 personer världen runt. Hittills har Lund klarat sig relativt bra när Sony Ericsson dragit ned, med bara ett 50-tal uppsägningar. Dock har antalet konsulter minskats med flera hundra. I Stockholm har Sony Ericsson lagt ner allt utvecklingsarbete (länk).

Ännu har inget varsel lagts. Först ska företagsledning och fackliga representanter förhandla om frågan. Enligt Aldo Liguori är målet att genomföra besparingarna före sommaren.

En ytterligare besparing är att de anställda i Lund ska flytta ihop till tre hus i stället för dagens elva olika byggnader.

Samtliga anställda informerades häromdagen av nye vd Bert Nordberg, flankerad av Ericssons avgående koncernchef Carl-Henric Svanberg och Sonys koncernchef Howard Stringer, tillika ordförande i Sony Ericsson. Svanberg och Stringer var på plats för att försäkra medarbetarna om att ägarna står bakom bolaget, och att Lund trots nedskärningarna även framgent blir en viktig plats för FoU-verksamheten.

Bert Nordberg betonade också vikten av kvalitet, och han har redan ändrat i organisationen i Lund för att undvika framtida kvalitetsproblem. Exempelvis stoppades försäljningen av paradmodellen Satio i Storbritannien nyligen (länk).

Enligt Sydsvenskan beskrev flera medarbetare mötet som bra, trots de tuffa beskeden. Bert Nordberg beskrevs av de anställda som tydligare och rakare i sin kommunikation än hans företrädare.
MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)