JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Digi-Key stärker produktportföljen

Den amerikanska katalogdistributören Digi-Key fortsätter sin starka frammarsch på världsmarknaden. I början på året satte företaget Norden på sin karta och under de senaste två veckorna har Digi-Key skrivit globala avtal med de tre kretstillverkarna Vitesse Semiconductor, Spectra Symbol och Torex Semiconductor.
Digi-Key skryter med att vara den komponentdistributör i världens som har största urval för direkt leverans - det gäller stora som små beställningar. Företaget säger sig också platsa i gänget som är snabbast växande i sin nisch.

De två senaste dagarna har Digi-Key skrivit globala distributionsavtal med Vitesse Semiconductor och Spectra Symbol, medan Torex Semiconductor inlemmades i distributionsportföljen tidigare i december. 

Vitesse Semiconductor tillverkar nätverkskretsar, exempelvis Ethernet transceivrar och switchar, Spectra Symbol tillverkar sensorer för fordon, medicinsk utrustning och industrin medan Torex Semiconductor tillverkar analoga kretsar, däribland krafthalvledare.

Sedan i somras distribuerar Digi-Key bland annat svenska IAR:s verktyg för utveckling av programvara i inbyggda system.

Det var i början på detta år som katalogjätten Digi-Key börjar marknadsföra sig på bred front i hela Norden. En engelskspråkig sajt för beställning från Sverige finns (se länk) liksom en informationssida på svenska som tar upp frågor och svar kring beställningar (se länk). 

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)