JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Ericsson försöker få produktionen i Gävle att flyta på som vanligt, trots att fabriken som slutmonterar och testar basstationer ska läggas ned under nästa år. Moroten är ett lönelyft på 40 procent under december och januari, skriver Arbetarbladet.
I slutet av förra veckan låg produktionen i stort sett nere och även den här veckan har motivationen varit låg bland personalen.

– Villkoret är att folk sköter sitt jobb och inte sitter och dricker kaffe och spelar kort, säger Ann Hillin, ordförande i IF Metalls fackklubb vid Gävlefabriken, till Arbetarbladet.

Lönehöjningen gäller också de runt 250 inhyrda medarbetarna.

– Alla ska göra så gott man kan utifrån rådande situation. Man ska jobba med det man förväntas jobba med. Lönehöjningen inte är kopplad till kvantitativa mål utan till motivationsmål, säger Annette Svensson som är informatör på Ericssons pressavdelning.

Under gårdagen fortsatte MBL-förhandlingarna som inleddes i förra veckan. Sedan gör förhandlarna en paus till efter trettonhelgen, skriver Arbetarbladet.

I slutet av januari väntas arbetstagarkonsulterna vara färdig med sin rapport och först därefter kan MBL-förhandlingarna om nedläggningen slutföras.
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus