JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Pentronic växer i Västervik
Pentronic, specialist på system för industriell temperaturmätning, växer så det knakar. Nu bygger företaget ut sin fabrik Västervik för att klara efterfrågan. Därmed ökar produktionskapaciteten med 50 procent.
Pentronic, med säte i Verkebäck strax utanför Västervik, utvecklar och tillverkar mycket noggranna temperaturgivare samt tillhörande elektronik. Systemen används världen över för att mäta temperaturen på gaser och vätskor och andra material, exempelvis inom medicin- och läkemedelsindustrin och stålindustrin.

På senare tid har Pentronic vuxit starkt. Bara i år har fem personer anställts till produktion och utveckling. Totalt har företaget cirka 90 anställa, runt 55 i Verkebäck och resten i Västervik. Nu har företaget just avslutat arbetet med att bygga ut sin fabrik i Västervik, där längre serier av företagets produkter tillverkas idag.

Lars Persson, vd för Pentronic, förklarar att utbyggnaden är nödvändig för att företaget ska kunna jobba på ett effektivare sätt och få ett bättre flöde.

– Det går bra för oss och vi vill kunna växa vidare. Det blir aldrig effektivt när det är trångt, säger Lars Persson till sajten vt.se.

En av Pentronics största kunder finns i Kina. Och just den kinesiska marknaden väntas kunna växa väldigt snabbt under de närmaste åren, enligt vt.se.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)