JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
lördag 30 maj 2020 VECKA 22
Pentronic, specialist på system för industriell temperaturmätning, växer så det knakar. Nu bygger företaget ut sin fabrik Västervik för att klara efterfrågan. Därmed ökar produktionskapaciteten med 50 procent.
Pentronic, med säte i Verkebäck strax utanför Västervik, utvecklar och tillverkar mycket noggranna temperaturgivare samt tillhörande elektronik. Systemen används världen över för att mäta temperaturen på gaser och vätskor och andra material, exempelvis inom medicin- och läkemedelsindustrin och stålindustrin.

På senare tid har Pentronic vuxit starkt. Bara i år har fem personer anställts till produktion och utveckling. Totalt har företaget cirka 90 anställa, runt 55 i Verkebäck och resten i Västervik. Nu har företaget just avslutat arbetet med att bygga ut sin fabrik i Västervik, där längre serier av företagets produkter tillverkas idag.

Lars Persson, vd för Pentronic, förklarar att utbyggnaden är nödvändig för att företaget ska kunna jobba på ett effektivare sätt och få ett bättre flöde.

– Det går bra för oss och vi vill kunna växa vidare. Det blir aldrig effektivt när det är trångt, säger Lars Persson till sajten vt.se.

En av Pentronics största kunder finns i Kina. Och just den kinesiska marknaden väntas kunna växa väldigt snabbt under de närmaste åren, enligt vt.se.
MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)