JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Ta chansen och påverka elbilen

Inom det europeiska projektet Grid for Vehicles, G4V, studerar forskare och industrin hur samhället reagerar på elbilar. I åtta EU-länder, däribland Sverige, genomförs just nu en undersökning där alla som vill kan ge sin syn på främst laddningen av elbilar och anslutningen till elnätet. Tyck till du med!
I Sverige är Chalmers och Vattenfall med i EU-projektet G4V, som just nu studerar inverkan av en massintroduktion av elbilar. Det handlar till stor del om att utreda möjligheterna med smarta elnät, Smart Grid, samt hur man bäst ska kunna ladda framtida elbilar.

– Det här är riktigt spännande. Jag hoppas att så många som möjligt svarar på enkäten. Vi forskare testar ofta olika scenarier via datamodeller. När det gäller elbilar handlar det om människor i samhället. Via undersökningen vill vi veta hur människor reagerar och vilka krav allmänheten har och vilka möjligheter man ser med elbilen, säger Lina Bertling, professor i Uthålliga elsystem och projektledare för G4V på Chalmers.

Projektet är finansierat av EU kommissionen och undersökningen genomförs under januari i åtta EU-länder. Här hittar du det svenska frågeformuläret (se länk).

Resultatet kommer att publiceras under våren 2011 på projektets hemsida (se länk).
MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)