JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Johan Söderström intar vd-stolen på ABB

Johan Söderström – nuvarande Sverigechef för ABB Power Products och High Voltage Products – blir vd för ABB Sverige. Han ersätter Sten Jakobsson som går i pension.
Den 4 april tar Johan Söderström över ansvaret för ABB Sverige efter Sten Jakobsson som går i pension efter 38 år i företaget.

– Jag ser verkligen fram emot det här uppdraget. Mitt hjärta klappar för ABB och jag är stolt och glad över att få leda ett av Sveriges viktigaste exportföretag. ABB Sverige är dessutom en mycket viktig del av ABB-koncernen. Här får man jobba med världsledande teknik i internationell miljö och med några av de duktigaste människorna i världen inom sitt område, säger Johan Söderström i ett pressmeddelande.

Han började på ABB som trainee för 25 år sedan och genom åren har han hunnit med ett stort antal chefsbefattningar inom företaget, både i Sverige och i Schweiz.

För närvarande är Johan Söderström chef för divisionen ABB Power Products i Sverige samt chef för enheten High Voltage Products i Sverige. Men det är inte allt – han är även platschef för ABB i Ludvika.

En ersättare för Johan Söderström håller på att rekryteras. Trevor Gregory som är chef för ABB i England och Irland tar över rollen som chef för Region Norra Europa.
MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)