JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Mobile Heights, det kluster för mobilteknik som finns i Lund, öppnar för att ta in nya medlemmar, däribland de utländska teknikföretag som på sistone etablerat sig i regionen som RIM, Qualcomm och HTC. Det skriver nyhetsbrevet Rapidus.
Mobile Heights vill satsa på så kallad "open innovation", där tillväxt ska skapas genom samarbete över företagsgränser. Konceptet har hyllats av Sony Ericssons vd Bert Nordberg som en del av företagets strategi. Och Sony Ericsson väger tungt i Mobile Heights - man har varit med från grunden 2007 och ordförande Joakim Nelson är till vardags chef för Sony Ericssons industrisamarbete.

Mobile Heights styrelse ska idag ta beslut om framtiden. Rapidus påpekar att den nya inriktningen ger möjligheter att ta in mer medlemsavgifter, vilket kan behövas då finansieringen från EU:s strukturfonder tar slut i juni. Alla nuvarande medlemmar – förutom Sony Ericsson ingår även ST-Ericsson, Teliasonera, Lunds tekniska Högskola och Malmö Högskola – har dock lovat att fortsätta sitt stöd.

– Med ett trettiotal medlemmar skulle möjligheterna öka för Lunds universitet och Malmö högskola att genomföra industridrivna projekt. Detta skulle bli en win-win-lösning för både industri och akademi, säger Joakim Nelson till Rapidus.

Kanadensiska RIM etablerade sig i Lund genom köpet av TAT, The Astonishing Tribe, strax före jul i fjol. I somras öppnade även kinesiska Huawei och amerikanska Qualcomm varsitt kontor. Taiwanesiska HTC har sin nordiska bas i Köpenhamn sedan 2007, men har rekryterat ett tiotal personer till ett kontor i Lund under fjolåret.
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)