JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
I nästa vecka slår Svenska Mässan i Göteborg upp dörrarna för mässan Easyfairs Elektronik för allra första gången. Samtidigt – och på samma ställe – är det premiär för Energimyndighetens konferens Energiutblick 2011 som lägger stor vikt vid framtidens intelligenta elnät.
Ingen har väl missat att den svenska elektronikbranschen fått en ny mässa, Easyfairs, som ska prova sina vingar med start i nästa vecka på Svenska Mässan i Göteborg, med premiär den 16-17 mars. 

Däremot är det kanske mindre känt att en ny konferens – Energiutblick 2011 – med fokus på hållbara energisystem också har premiär på Göteborgsmässan samtidigt med Easyfairs. Konferensen arrangeras av Energimyndigheten och smygstartar faktiskt redan tisdagen den 15 mars med energiutställning, speakers corner, studiebesök och mingel. Själva
Energiutblick 2011
Konferensprogrammet 16-17 mars är uppdelat i fem parallella spår:

• Framtidens energi
• Energi och marknad
• Globala trender
• Effektiva energianvändare
• Teknik för tillväxt

Länk till program.
seminariedelen startar sedan den 16 mars och avslutas dagen därpå.

Ett av huvudspåren under Energiutblick 2011 är intelligenta elnät, eller så kallade smart grids. Representanter från EU, departement, myndigheter, universitet och näringsliv finns på plats för att berätta om olika initiativ inom intelligenta elnät samt diskutera viktiga frågeställningar. Några demonstrationsprojekt och innovationssatsningar utlovas också.

Trots att konferensen är ny är intresset för den över förväntan. Utställningsdelen är fullbokad med totalt 54 utställande företag och organisationer.

– I och med att vi har en ny konferens med ett nytt namn och att vi genomför arrangemanget i Göteborg, hade vi räknat med ett mellanår i år. Vi kan känna oss nöjda och glada över att redan ha mer än 1 500 anmälda deltagare, säger informationschefen Anna Fridén.

Energiutblick vänder sig till företag i energibranschen, till dem som arbetar med energifrågor i det offentliga och privat, som forskar med energiteknik i fokus, till universitet, högskolor och intresseorganisationer. Det går fortfarande att anmäla sig (länk).

Värt att notera är att Energimyndigheten tidigare arrangerade den årliga konferensen Sveriges Energiting, mer känd under namnet Energitinget, med stöd från konsultföretaget Konferensforum. Sedan 2009 anordnar Konferensforum konferensen Sveriges Energiting i Stockholm utan Energimyndighetens medverkan.
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)