JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nokia överger inte Symbian ännu
Trots partnerskapet med Microsoft och anammandet av Windows Mobile kommer Nokia att fortsätta göra Symbianmobiler så länge man tjänar pengar på plattformen.
– Vi kommer att dra fördel av Symbians ”långa svans” så länge som det ger oss vinstmarginaler. Så övergångsperioden 2011-2012 avser en övergång i produktskapande, inte övergång i försäljning, citeras Nokias finanschef Timo Ihamuotila av nyhetsbyrån Reuters.

Nokia har tidigare sagt att bolaget siktar på att sälja 150 miljoner Symbianmobiler under de närmaste åren. Den siffran kan jämföras med de omkring 200 miljoner mobiler med Symbian som Nokia hittills sålt. Enligt Ihamuotila säljs produkter ofta under längre tid än förväntat inom mobilindustrin.

– Symbian har en liknande utmaning som Mark Twain, vars alltför tidiga dödsbesked blev så berömt. Men Nokia måste bli tydligare med sitt budskap att dess existerande smartmobiler är vid gott liv, eftersom försäljningen av Symbianmobiler är livsviktiga för företagets närmaste 18 månader, konstaterade analytikern Ben Wood på CCS Insight enligt Reuters.

Enligt nyhetsbyrån Bloomberg kommer Microsoft att betala Nokia över en miljard dollar de närmaste åren för att utveckla och marknadsföra mobiler med Windows Phone 7. Ihamuotila bekräftade inte den uppgiften, utan konstaterade bara att avtalet med Microsoft ännu inte är underskrivet.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)