JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Kontraktstillverkaren Note redovisar idel positiva siffror för årets första kvartal. Omsättningen ökade med 14 procent till 311,8 miljoner kronor, rörelsemarginalen blev 3,9 procent och resultatet efter skatt landade på 5,9 miljoner kronor.
Efter ett tufft 2010 där Note avvecklade fabrikerna i Skänninge och Litauen liksom inköpsenheten i Polen och dessutom sålde den hälftenägda fabriken i Landet, har det vänt upp. Redan i slutet av förra året började strukturåtgärderna slå igenom i siffrorna och för de tre första månaderna i år är det idel glada miner. Inte ens ledtiderna och katastrofen i Japan verkar har lagt sordin på stämningen.

Omsättningen landade på 311,8 miljoner kronor, upp med 14 procent från 273 miljoner kronor motsvarande period i fjol. Förlusten på 43,7 miljoner kronor efter skatt vändes i en vinst på 5,9 miljoner kronor i år.

Notes vd och koncernchef Peter Laveson ger ingen prognos för resten av året men hans kommentar andas ändå optimism:

”Den positiva utvecklingen av efterfrågan som inleddes redan under andra kvartalet i fjol, och som successivt förstärktes under hösten, fortsatte även under årets första kvartal. Det innebär att volymerna i våra pågående kunduppdrag ökat samtidigt som vi vunnit nya affärer. Skillnader föreligger dock mellan de olika marknader vi opererar på – inte minst den svenska marknaden har fortsatt utvecklats positivt.”
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

 

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)