JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Cad-verktyg får app-butik
Cadence kretskortsverktyg Orcad förses med en marknadsplats för tillbehör och mängder av information och konstruktionstips.
Orcad Capture Marketplace är namnet på det nya hjälpmedlet för användare av detta kretskortskonstruktionsverktyg från Cadence. Sajten har två huvudfunktioner – information och programtillbehör. Konstruktörerna kan enkelt söka efter tips, vitpapper, videor och annan expertis, som kan handla om såväl Orcad som om det aktuella konstruktionsproblemet. Därtill går det att köpa tillbehör till programmet på samma sätt som Androids och Apples app-butiker i mobiltelefonvärlden. Tillbehören kan vara utvecklade av Cadence eller av tredje part, efter godkännande från Cadence.

– Cadence blir först ut med ett helt ekosystem för kretskortskonstruktion nåbart från ingenjörernas fingertoppar. Detta kommer att ge Orcadanvändare tillgång till designdata, information och produktförbättringar direkt i sin konstruktionsmiljö, kommenterar Manny Marcano, chef för Orcadåterförsäljaren EMA Design Automation, i ett pressmeddelande.

Cadence säger ingenting i sin information huruvida kostnaden för konstruktörerna bli lägre än idag med detta förfaringssätt.

Marknadsplatsen ska öppna i slutet av detta kvartalet. En video om hur det hela ska fungera finns på Youtube (länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)