JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Den brittiska solcellstillverkaren G24 Innovations och halvledargiganten Texas Instruments ska gemensamt utveckla en plattform för att skörda energi. Tanken är att samarbetet ska utmynna i en helt ny familj självförsörjande produkter.
G24 Innovations tillverkar så kallade Grätzelsolceller, tunnfilmssolceller som tillför färg, transparens och är billigare än kiselbaserade solceller.  

Nu ska TI:s allra energisnålaste spänningsomvandlare kombineras med det brittiska företagets solceller. Resultatet väntas bli en plattform som kan användas i en mängd tillämpningar, exempelvis i intelligenta sensorsystem inom industrin och hemmet, men också i tangentbord och datormöss.

– Vi är entusiastiska över detta utvecklingsavtal. Vi har redan ett antal betatestare av den nya teknikplattformen som gett mycket positiv feedback. Styrkan i den här tekniken är att våra kunder i slutänden får lägre kostnader, mindre underhåll, bättre energieffektivitet och lägre koldioxidutsläpp, säger Martin Carpenter, affärsutvecklingschef på TI i ett pressmeddelande.
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)