JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Tandempar ska leda nya Acal

Tandempar ska leda nya Acal

Efter distributören Acals köp av Hectronic står det nu klart Hectronics vd Stefan Löf blir vd även för komponentdistributören Acal BFI. Samtidigt får Acals styrelseledamot Lars Gundersen en mer operativ roll i förtaget, med titeln Nordisk president.
Den 1 juni blev det klart att komponentdistributören Acal BFI Nordic köper Hectronic, specialist på inbyggnadsdatorer (länk). Igår presenterades Acal BFIs nya ledning för de anställda på det numera 63 personer starka företaget, varav 27 arbetar på det nyblivna dotterbolaget Hectronic.

Tandemparet som ska leda denna koncern är Lars Gundersen och Stefan Löf. Lars Gundersen som suttit i Acal BFIs styrelse i drygt ett år  får titeln Nordisk president i det brittiska moderbolaget Acal Plc och kommer att bli operativ även i Acal BFI. Stefan Löf, som varit vd på Hectronic sedan 2007, blir vd även för Acal BFI. Noterbart är att Lars Gundersen varit styrelseordförande för Hectronic i fem år, så de båda känner varandra väl.

Lars Gundersen har en lång bakgrund i elektronikbranschen och var bland annat nordisk chef på distributören Arrow fram till 2000. Stefan Löf har förvisso inte arbetat på något bolag inom komponentdistribution tidigare, men har under sin tid på Ericsson upplevt att vara leverantör gentemot distributörer, och har även från Hectronic erfarenhet av att vara kund hos distributörer.

– Så jag skulle nog säga att jag har ganska bra koll på vad som krävs av en duktig distributör, kommenterar Stefan Löf.

Acal BFI Nordic, vars namn uppstod då Acal köpte sin branschkollega BFI Optilas i oktober ifjol (länk), har huvudkontoret i Solna och numera även kontor i Uppsala, Göteborg, Oslo, Köpenhamn och Helsingfors.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)