JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Huawei knappar in på Ericsson
Kinesiska Huawei ökade sin försäljning med 11 procent under årets första halva, och säger sig vara övertygat om att nå sitt eget mål på en årsomsättning på 31,1 miljarder dollar. Som jämförelse tror analytiker att Ericssons omsättning i år landar kring 35 miljarder dollar.
Huawei har tack vare extremt snabb tillväxt de senaste åren lyckats ta andraplatsen på telekommarknaden efter Ericsson. Men att bibehålla en årlig försäljningsökning över 20 procent blir förstås svårare ju större man är. Fjolårets tillväxt på 24 procent ser i år ut att bromsa in till 10 procent, skriver nyhetsbrevet Fierce Wireless.

Det skulle ge en omsättning på 31 miljarder dollar, vilket är i paritet med Ericssons omsättning i fjol (räknat på dagens dollarkurs). Ericsson väntas i år öka sin försäljning med drygt 10 procent och nå en omsättning på 35 miljarder enligt en sammanvägning av analyser gjord av Thomson Reuters.

Enligt analyshuset Gartner har Ericsson 20 procent av världsmarknaden för mobil infrastruktur, medan Huawei har 16 procent. Samtidigt blir företagen allt mindre jämförbara. Ifjol stod infrastruktur och tjänster för 83 procent av Huaweis försäljning. Den andelen väntas minska kraftigt i år eftersom företaget haft stora framgångar med sina mobiler och surfplattor, samtidigt som man stött på patrull i försäljningen av nätutrustning i USA och Västeuropa.

Inte minst har Huawei stora förhoppningar kring sin androidmodell Vision och molntjänsten Cloud+, där användarna kan lagra musik, videor, bilder, e-post och annat i det så kallade molnet. Huawei räknar med att sälja en miljon Visionmobiler i år (länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)