JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Inemi stakar ut framtiden
Den senaste versionen av branschorganisationen Inemis karta till framtiden omfattar 27 kapitel eller 1800 sidor. Bland annat har mikromekanik och sensorer fått ett eget kapitel.
Inemi, en branschorganisation med produktionsfokus, uppdaterar sin framtidsrapport vartannat år. Denna gång har över 575 personer från 310 företag och organisationer i 18 länder deltagit i processen. Av de 27 kapitlen handlar sex om olika produktkategorier medan 21 belyser produktionsteknik, komponenter, delsystem, affärsprocesser och designteknik.

– Den senaste rapporten är resultatet av mer än sex års mantimmar från personer som arbetar i teknikfronten när det gäller elektronikproduktion. Vi har också fortsatt att öka antalet deltagare utanför Nordamerika för att få en global bild av denna internationella industri, säger Bill Bader som är vd på Inemi i ett pressmeddelande.

Två ämnen som återkommer i flera kapitel i rapporten är tredimensionella byggsätt och spårbarhet för komponenter. Orsaken är det ökande intresset för kompakta, tredimensionella byggsätt vilket på verkar hela försörjningskedjan från montering till konstruktion, tillförlitlighet, kylning och test.

Ett annat återkommande tema är det ökande kravet på spårbarhet. Det beror bland annat på problem med förfalskade produkter, lagstiftning i USA som förbjuder användning av så kallade ”konfliktämnen” från Republiken Kongo, liksom ökande miljölagstiftning i många länder och krav på medicintekniska produkter att ha spårbarhet på ingående komponenter.

Rapporten är gratis för Inemis medlemmar. För övriga kostar den 3100 dollar.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)