JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. HTC stämmer Apple igen

Det juridiska tonläget i IT-branschen skärps ytterligare efter att HTC lämnat in ytterligare en stämning mot Apple, denna gång för patentintrång som enligt HTC berör närapå samtliga Apples produktlinjer.
Apple utnyttjar på ett otillbörligt sätt teknik för såväl wlan som processorkommunikation i de flesta av sina produkter, däribland Macintoshdatorer, Iphone, Ipad och Ipod. Det menar taiwanesiska HTC, och hänvisar till tre amerikanska patent som företaget innehar: 7,417,944 och 7,672,219 som båda berör modulationsmetoden OFDM samt 7,765,414 som handlar om gränssnittet mellan en bärbar enhet och dess trådlösa kommunikation.

Stämningen är inlämnad till såväl den amerikanska handelskommissionen som till distriktsdomstolen i Delaware.

– Det här är tredje gången inför handelskommissionen där Apple inkräktar på vår intellektuella egendom. Apple måste sluta att använda våra patenterade innovationer i sina produkter, säger HTC:s chefsjurist Grace Lei i ett pressmeddelande.

Med denna stämning trappas den juridiska striden mellan bolagen upp högst avsevärt. Sedan Apple stämde HTC i mars 2010 (länk) har de båda legat i legal konflikt med varandra. Såväl HTC som Apple är även inblandade i en rad andra patent- och varumärkesstämningar.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)