JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nokia-vd varnar för Google
Nokias vd Stephen Elop höjer ett varningens finger för Android efter Googles köp av Motorola Mobility. Och han menar att affären stärker tron på den egna strategin att samarbeta med Microsoft.
Stephen Elop menar att oron är befogad för att Google ska ta ett hårdare grepp om Android samtidigt som bolaget i praktiken blir en av aktörerna på mobilmarknaden.

– Om jag hade råkat vara någon som tillverkade androidmobiler, eller en operatör, eller över huvud taget beroende av den miljön, så skulle jag ta upp min telefon och ringa till vissa chefer på Google och säga att "det ringer en varningsklocka", sa Elop enligt nyhetsbyrån Reuters vid ett seminarium nyligen i Helsingfors.

Elop är naturligtvis inte opartisk, och hans uttalande kan inte ses på annat sätt än som en partsinlaga. Men han menar också att händelserna stärker Nokias allians med Microsoft som enligt honom är en försäkran om att det kommer att finnas åtminstone tre större operativsystem på marknaden.

– Det var min första reaktion, just vikten av det tredje ekosystemet. Vikten av det partnerskap vi offentliggjorde den 11 februari är tydligare än någonsin, sa han.

Det finns också alternativ till Android, påpekar han. Symbian är idag till större delen öppen källkod, och därtill finns Meego som utvecklats av Nokia och Intel plus Samsungs eget system Bada.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)