JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Den norska test- och mätdistributören Nortelco öppnar ett kontor i Upplands Väsby, strax norr om Stockholm den 1 oktober och tar samtidigt över agenturen för Keithley i Sverige.
– Vi känner att test- och mätmarknaden går lite bättre så det är tid att satsa nu, säger Svein Hermansen som är ansvarig för test- och mätverksamheten på Nortelco.

Företaget är norskt men har också kontor i Danmark och snart alltså även i Sverige där man värvat Monica Andersson som under många år arbetade för Tektronix.

– Keithley är såpass stora att 80 procent av hennes tid kommer att ligga där. Sen har vi också några andra agenturer som hon ska arbeta med.

Det gäller till exempel probkort och probstationer från Wentworth som ofta används tillsammans med Keithleys instrument liksom USB- och Ethernetbaserade datainsamlingsinstrument från Dataq. Framgent kan det säkert bli fler agenturer. Nortelco har runt 20 fabrikat i sin norska portfölj, däribland Pendulum, TTi, Dataforth, Dataq, Datataker och Jtag.

Även om Nortelco inte haft något kontor i Sverige är företaget inte helt okänt här. Sedan ett antal år har man sålt testinstrument för bedöma videokvalitet från bland annat Tektronix. Den försäljningen sköttes dock av kontoren i Norge och Danmark. Så blir det även framöver, även om de från 1 oktober får lokalt stöd av Monica Andersson.

Resten av Tektronix sortiment, det vill säga oscilloskop, logikanalysatorer och realtidsanalysatorer, säljs i Sverige av Caltech.
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

 

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)