JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. HSF ökar inom tunnplåt
Underleverantören HSF Group går samman med P&M-gruppen och skapar en koncern med fyra produktionsområden: systemmontage, tunnplåtsbearbetning, kablage och skärande bearbetning.
HSF Group är kanske mest känd för Elektroniktidningens läsare som en av grundarna till kontraktstillverkaren Hanza. I maj förra året klippte man dock banden när alla aktier i Hanza såldes. I maj i år förvärvades istället kablagetillverkaren Teknoprod och nu går HSF Group alltså samman med P&M-gruppen.

Företagen har samarbetat under flera år, bland annat via ett gemensamt dotterbolag i Kina.

HSF Group får nu tre produktionsområden av likvärdig storlek, kablagemontering, tunnplåtsbearbetning och skärande bearbetning. Det gör att företaget kan tillverka de flesta ritningsbundna artiklarna i egna fabriker för att sedan göra slutmontering och leverera till slutkund.

– Inom de olika teknologierna har vi ett trettiotal ingenjörer, vi har ledande kompetens inom mättjänster och ett flertal nyckelpersoner med lång erfarenhet från såväl internationell kontraktstillverkning som strategiarbete och outsourcinglösningar av produktion”, säger HSF:s styrelseordförande Gunnar Bergström i ett pressmeddelande.

HSF Group, med huvudkontor i Stockholm, sysselsätter sirka 360 personer och omsätter ungefär 400 miljoner kronor. Koncernen har fabriker i Stockholm, Vimmerby, Göteborg, Tartu (Estland), Warszawa (Polen) och Wuxi (Kina). Nyligen öppnades dessutom ett säljkontor vid Mjärdevi Science Park i Linköping.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)