JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
När branschorganisation Svensk Vindenergi delar ut Stora Förnybarhetspriset för första gången är det Ikea som står som mottagare. Varuhusjättens mål att klara sig på enbart förnybar el är det som belönas.
Syftet med det nyinstiftade priset är att lyfta fram förebilder inom näringslivet som förstått behovet av att använda förnybar el.
 
– Ikea har förstått sin roll och det är därför glädjande att få ge vårt första pris till Ikea, säger Annika Helker Lundström, vd på Svensk Vindenergi, i ett pressmeddelande.

Organisationen motiverar sitt val med att Ikea har som mål att alla byggnader ska använda uteslutande förnybar el. Som ett led i detta har varuhusjätten investerat i nio vindkraftverk i Dalarna som skall försörja företagets 17 svenska varuhus med el. Till detta hör att Ikea beslutat att installera 150 solcellsanläggningar i Europa och Nordamerika, varav 40 redan är på plats.

Priset delades ut på Svensk Vindenergis konferens "Vind - ta tillvara kraften!" som gick av stapeln på Stockholmsmässan igår.
MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)