JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Axis fortsätter växa

Kameraföretaget Axis har sedan årsskiftet ökat antalet anställda med 147 personer, främst tack vare ökad efterfrågan i östra Europa och Centralamerika. Företaget öppnar nu ett eget kontor i Mexiko.
Mexiko blir därmed det 37:e landet där Axis finns närvarande med egen personal. Tidigare i år har kontor även etablerats i Tjeckien, Ungern, Turkiet och Saudiarabien. Företaget hade vid senaste månadsskiftet 1061 anställda, 147 fler än vid nyår.

– Tillväxten för videoövervakning fortsätter att vara hög. Efterfrågan på nätverksvideo ökar, och vi har sett ett fortsatt inflöde av projekt för installationer inom detaljhandeln, transportsektorn och i offentliga miljöer, säger vd Ray Mauritsson i ett pressmeddelande.

Han har tidigare beskrivit företagets marknad som växande men ryckig. Under årets första halvår ökade företagets försäljning med 17 procent, vilket var mindre än analytiker förväntat sig. På sikt tror dock Mauritsson att tillväxtpotentialen ligger kring 25-30 procent om året.

Framför allt är det övergången från analog till digital videoövervakning som gynnar Axis, något som företagets grundare Martin Gren förklarade mekanismerna kring i en intervju i Elektroniktidningen i april (länk).

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)