JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Inget svenskt företag finns med på senaste versionen av ”Silicon 60”, tidningen EE Times lista över de mest spännande nystartade elektronikföretagen i världen. Däremot ett bolag med svensk grundare – batteriföretaget Boston Power – och ett norskt bolag – extremt strömsnåla Energy Micro.
Sedan 2004 har tidningen EE Times två gånger om året publicerat sin lista över de hetaste nystartade företagen i världen inom elektronik. Kriterierna för att komma med på listan är erkänt subjektiva, men bland bedömningsgrunderna finns teknikhöjd, marknadsnärvaro, mognad, finansiell styrka, läge hos investerarna och ledarprofilerna.

På årets lista återfinns ett bolag med tydlig svenskanknytning – Boston Power som startats av Christina Lampe-Önnerud. Företaget gör batterier för elfordon, och Elektroniktidningen intervjuade Christina Lampe-Önnerud i oktober ifjol (länk).

Det skandinaviska inslaget på listan står istället Norge för, i form av Energy Micro som håller på att göra sig ett namn inom synnerligen strömsnåla styrkretsar byggda på Arm-kärnor. Företagets grundare Geir Förre intervjuades i maj i år (länk).

Bland andra bolag på listan som haft hög profil i Elektroniktidningens spalter märks amerikanska FPGA-uppstickaren Achronix, irländska Movidius som gör 3D-kretsar för mobiltelefoner, australiensiska OK Labs som gör virtualiseringsmjukvara för mobiler, Siliconblue som gör strömsnåla FPGA:er, Vector Fabrics som gör utvecklingsverktyg för multikärnor och Tilera som gör massivt parallella linuxprocessorer.

Hela listan finns här (länk).
MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)