JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Norrköpingsbolaget Chargestorm, som utvecklar teknik för snabbladdning av elbilar, har utsetts av Världsnaturfonden, WWF, till ett av de mest lovande företagen inom klimatinnovation.
Enligt WWF kan Chargestorms teknik bidra till kraftigt minskade utsläpp av växthusgaser, och organisationen tror att företaget har stora möjligheter att göra succé på exportmarknaden. Enligt WWFs beräkningar, som baseras på International Energy Agencys så kallade Blue Map-scenario, skulle denna typ av intelligenta laddstationer kunna bidra till en minskning av koldioxidutsläppen med 21 miljoner ton år 2021. Beräkningarna bygger bland annat på att antalet elfordon ökar snabbare än beräknat, vilket modern laddteknik skulle kunna bidra till.

Chargestorm hävdar att dess teknik, kallad Nanogrid, gör det möjligt att ladda fem gånger fler elbilar än annan tillgänglig teknik. Det går också att välja "grön" el vid laddning, och tekniken minskar därtill belastningen på elnätet när många elbilar ska laddas samtidigt.

– Denna typ av inbäddad intelligens utgör en viktig del i utvecklingen för att snabbare kunna övergå till eldrivna fordonstransporter, berömmer WWF.

Chargestorm har hittills enbart sålt sina produkter i Sverige men planerar nu att börja internationell distribution. Om fem år är tanken att närvaron ska vara global.

– WWFs utnämnande är ett kvalitetsbevis på att vi tänkt rätt när det gäller miljöfokus, kommenterar Chargestorms vd Patrik Lindergren i ett pressmeddelande.

Elektroniktidningen skrev om Chargestorm första gången 2010 (länk).
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus