JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Micronics uppgraderar maskritaren

Micronics uppgraderar maskritaren

Täbybaserade Micronic Mydata har tagit fram en uppgraderad version av sin maskritare för tillverkning av fotomasker. Den nya maskinen siktar in sig på tillämpningar som avancerad kapsling liksom pekskärmar och lysdioder.
FPS5500 är en vidareutveckling av en tidigare produkt i FPS5000-serien och ska ge 50 procent bättre produktivitet. Systemet kan utrustas med upp till tre olika optiska konfigurationer som kunderna automatiskt kan växla mellan beroende på vilken upplösning en viss fotomask kräver.

Målgruppen för denna produkt har ofta en bred produktmix och för att ytterligare förbättra flexibiliteten i produktionen kan kunderna dessutom välja på olika lösningar för att ladda in maskerna liksom olika lasrar.

– Produktivitetsförbättringen är väldigt viktig för våra kunders lönsamhet och innebär dessutom att de kan korta ned sina leveranstider, säger företagets vd Peter Uddfors i ett pressmeddelande.

FPS5500 ska inte blandas ihop med den direktritande kapslingsmaskin som är under utveckling och som ska lanseras före årsskiftet. LDI-maskinen utvecklas tillsammans med Intel (länk) och ska lanseras kommersiellt före årsskiftet.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)