JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ulf Ewaldsson blir teknikchef på Ericsson

Ulf Ewaldsson blir teknikchef på Ericsson

Ericssons radionätschef Ulf Ewaldsson har utsetts till ny teknikchef (CTO) för Ericsson. Han tillträder den första februari, med bas i Stockholm.
Strax före årsskiftet blev det officiellt att Ericssons mångårige teknikchef Håkan Eriksson byter jobb inom koncernen och flyttar till Australien (se länk).

Efter en tid av spekulationer är det nu klart att Ulf Ewaldsson tar över rodret efter Håkan Eriksson. Därmed tar Ulf Ewaldsson klivet in i koncernledningen. Däremot tar han inte över rollen som chef för Ericssons verksamhet i Silicon Valley efter Håkan Eriksson.

Ulf Ewaldsson har för tillfället ansvar för radioområdet på Ericsson, han är medlem av Ericssons styrgrupp för forskning och han har mer än 20 års erfarenhet från produktledning, industriutveckling och kundrelationer.

I ett pressmeddelande skriver Ericsson om sin nye teknikchef: ”I sin nuvarande tjänst har han bidragit starkt till att skapa av flera av de produkter som kännetecknar Ericssons ledarskap inom teknik, såsom multistandard-radiobasstationen RBS 6000, LTE och HSPA inom radionätverk samt en integrerad antenn i radioenheten AIR, som minskar energikonsumtionen med mer än 40 procent.”

Ulf Ewaldsson är civilingenjör och började på Ericsson år 1990. Sedan dess har han haft flera chefspositioner inom koncernen. Några av hans uppdrag har varit i Kina, Japan, Hong Kong och Ungern.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)