JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Generationsskifte i Gäddede Elektronik
Kontraktstillverkaren Gäddede Elektronik, med fabriker i Gäddede och Östersund, har förvärvats av Fredrik Dyfverman i Bromma.
- Jag har letat företag de senaste fem åren för att förverkliga min entreprenörsdröm. Mitt fokus har inte varit att hitta något i Stockholm utan något jag tror på och Gelab passade som hand i handske, säger Fredrik Dyfverman.

Gleab tillverkar kabel och antennprodukter i Gäddede medan produktion av elektronik samt design och utveckling sker i Östersund. De två enheterna är ungefär jämnstora. Företaget har 106 anställda och omsättningen har legat runt 140 miljoner kronor de senaste åren med en mindre förlust.

- Det är en oslipad diamant, vi har en stor utmaning framför oss men jag hoppas kunna tillföra bolaget internationell erfarenhet.

Fredrik Dyfverman har varit med om att bygga upp kinesiska Comba Telecoms internationella verksamhet. Företaget har liknade produkter som tidigare Allgon, där Fredrik Dyfverman arbetade i tio år.

- Det kommer att behövas en del förändringar på Gelab. Det finns processer som behöver förändras, bland annat inköp och försäljning. Under bolagets 30 år har det i princip aldrig funnits någon sälj- och marknadsavdelning. Kunderna har spritt kunskap om företaget till andra kunder.

Idag har företaget runt 40 kunder varav de två största står för 85 procent av omsättningen. Även om den ena kunden varit med sedan starten och den andra i elva år gör det Gelab sårbart. Fler kunder är därför ett prioriterat område och så finns det såklart möjligheter att pressa kostnaderna genom att köpa mer från Asien.

Gelab gick med i Produktionslyftet i höstas, för att skapa ett mer effektivt resursutnyttjande i alla led av verksamheten.

De tre befintliga ägarna, Lennart Sjöberg, Per-Arne Strandberg och Jan-Kåre Strid, blir kvar under en övergångsperiod.

- Vi har bestämt att det ska bli en mjuk hand-over, så en blir kvar en kortare tid, en blir kvar en medellång tid och en har tillsvidareanställning.

Affären slutförs den 1 mars och 41-årige Fredrik Dyfverman vill inte säga något om köpeskillingen.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)