JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Fransk gesttolkning partner med ST-E
Movea Gesturebuilder

Fransk gesttolkning partner med ST-E

ST-Ericsson plockar in hård ip från franska Movea i sitt plattformserbjudande för smarttelefoner baserade på approcessorfamiljen NovaThor. På mässan MWC kommer Movea att demonstrera en HTC Sensationtelefon som kör Moveas gesttolkningsalgoritmer i Moveas egen ip-kärna.
Elektroniktidningen har tidigare berättat om franska Movea och dess algoritmer för att tolka den strida strömmen av data från olika rörelsesensorer som gester.

NovaThorprocessorn A9600 är en dubbel Cortex A9-kärna som används i mobiltelefonen HTC Sensation Z710T där den körs i 1 GHz. Moveas ip-kärna och algoritmer tolkar data som kommer från HTC-telefonens mems-sensorer.

I demonstrationen används telefonen för att geststyra en annan produkt som kör Android på NovaThor – utvecklingsplattformen Snowball kopplad till en tv.
 
Enligt Movea är dess algoritmer och ip-kärnor sensoragnostiska men speciellt konstruerade för just telefoner. Dessutom hävdar Movea att dess lösning med hård ip faktiskt blir billigare än att köra algoritmerna i ren mjukvara i CPU:n.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)