JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. SEE inleder med paneldebatt om produktion
Direkt efter invigningen av elektronikmässan SEE i Kista den 17 april blir det en paneldebatt om produktionens framtid i Sverige. Den här gången kommer frågan att debatteras av såväl kontraktstillverkare som myndigheter och produktägare.
I debatten deltar
 Håkan Ekengren, statssekreterare Näringsdepartmentet
Jonas Wallberg, chefsstrateg IKT, Vinnova
Bo Wass
, VD Autoliv Electronics AB
Anders Felling, VD, Westemo Data Communications AB
Mikael Joki, VD Eskilstuna Elektronikpartner AB
Gerd Levin Nygren, VD Hanza Electronics
Hur bra vi egentligen är på att producera i Sverige? Vilka hot och möjligheter finns ur ett globalt perspektiv? Vill OEM-företagen förlägga produktion till Sverige  och vad får det i så fall kosta? Hur ser näringsdepartementet på förutsättningarna för produktion i Sverige? Och hur ska konkurrenskraften stärkas?

Det är några av frågorna på agendan. Dessutom finns den ständigt aktuella frågan om hur fler ungdomar ska intresseras att välja en teknisk utbildning.

– Att både OEM-företag och tillverkare möts, tillsammans med några av dem som bidrar till att skapa förutsättningarna för framtiden, borgar för en intressant diskussion, säger Svensk Elektroniks vd Lena Norder i ett pressmeddelande.

Moderator är Thord Eriksson. Han har arbetat som redaktör på bland annat Dagens Nyheter och Fokus men även medverkat som reporter i Sveriges Radios program Godmorgon världen och Medierna.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)