JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Elfa uppmuntrar unga att bli ingenjörer
Distributören Elfa Distrelec slår två flugor i en smäll. I samband med att företaget lanserar en Facebooksida lockar det också unga teknikintresserade dit genom att utlova sommarjobb till den som vinner tävlingen ”Bygg det mest kreativa elektronikprojektet”.  
En förutsättning för att få vara med är att man fyllt 13 år samt att man först gillat Elfa Distrelec på Facebook. Fast för att komma rätt måste man söka på "Distrelec Sweden". Försöker man med "Elfa Distrelec" hamnar man i fel grupp.

Samtidigt har man satt väldigt tajt tidspress på alla som vill vara med i tävlingen för att försöka få ett sommarjobb alternativt plocka ut prylar från Elfa á 20 000 kronor. För att få jobbet måste man vara minst 18 år.

Tävlingen som just startat, pågår fram till den 13 april. Fram tills dess ska de som vill vara med ladda  upp en kort film om sitt mest kreativa elektronikprojekt. Efter avslutad tävling tar en Facebook-röstning vid därefter är det en jury består av Emanuel Kunosson, en teknikintresserad åttaåring (se kortfilm med Emanuel), samt tre anställda på Elfa Distrelec som väljer ut vem vilka som fått flest röster.
 
Förutom förstapris delas ett andra pris ut till nio personer som får valfria produkter för 1000 kronor samt ett tredje pris till tio personer som får valfria produkter för 500 kronor.

I skrivande stund finns inga tävlingsbidrag uppladdade. 
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)