JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Möt Kistas historia på mässan

Möt Kistas historia på mässan

För 40 år sedan började det moderna Kista att -planeras. Idag tillhör Kista ett av världens IT-centrum. Inger Björklind Bengtsson har dokumenterat skeendet i boken ”Från runor till radiovågor”. Möt henne liksom boken i Elektroniktidningens monter C06:29, där boken även kan beställas.
När Inger Björklind Bengtsson beskriver hur Kista förvandlats från att vara någras murkelställe till att bli Sveriges elektronikcentrum är det med värme och känsla det sker. Hon har tagit avstamp i ett otal intervjuer, däribland med den svenska mobilnätsteknikens portalfigur Östen Mäkitalo.

Boken, ett drygt 300-sidigt verk med uppåt tusen bilder, blandar politiska visioner med frågor kring den dåvarande närmiljö som offrades för betongen. Fast tyngdpunkten ligger på teknikutvecklingen, med Ericsson i förgrunden – där författaren själv arbetat i 24 år – ackompanjerat av andra storföretag som IBM och Bosch.

Bernt Ericson, tidigare forskningsdirektör på Ericsson, är en av flera som är glad över att boken blivit verklighet.

– De som sitter i Kista idag har ofta ingen aning om historien. Boken ger många spännande perspektiv, inte minst på hur näringslivet, akademin och det offentliga jobbade tillsammans. Det var inte alltid så enkelt, sade han till Elektroniktidningen i samband med att boken släpptes i fjol.

Har du läst boken? Om inte kan du komma och bläddra i ett exemplar i Elektroniktidningens monter, där den också kan beställas för mässpriset 256  kronor.  
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)