JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
När startskottet för powermässan PCIM Europe gick i Nürnberg i morse samlades fler utställare på större yta än någonsin tidigare. Kraftelektronik, förnybar energi, energilagring, intelligent styrning och energihantering är några diskussionspunkter på agendan.
Att energi i olika former fått ett rejält uppsving under senare år går inte att ta miste på. När en ny produkt släpps är det numera lika ofta energiförbrukning och verkningsgrad som står i fokus som snabbare datatakt.

På  PCIM Europe 2012 är det kraftelektronik i alla olika former som visas upp från fler utställare än tidigare. I fjol trängdes 298 utställare på 13 300 kvadratmeter. I år samsas hela 363 utställare på 16 500 kvadratmeter.

En tydligt trend är att mässans tillväxt sker i form av en internationalisering. Den tidigare så tyska mässan har numera över 57 procent utställare utifrån. Framförallt är det utställare från USA, Storbritannien, Italien, Frankrike och Kina som strömmat till under de senaste åren. De kinesiska utställarna har tredubblats under de senaste tre åren, avslöjar arrangörerna. Vad det innebär mer konkret framgår dock inte.

Parallellt med mässan arrangeras också PCIM Europe Conference med över 230 tekniska presentationer under tre dagar.
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

 

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)