JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Laurence ny vd på Farnell

Laurence BainLaurence ny vd på Premier Farnell

Från den 12 juni tar Laurence Bain över vd-stolen på Premier Farnell efter Harriet Green, som lett företaget i sex år och nu tar klivet över till Thomas Cook Group.
Laurence Bain kom till Premier Farnell för tio år sedan – efter 18 år på Motorola – och har sedan dess varit ansvarig för företagets operativa verksamhet.

I tätt samarbete med Harriet Green har han och resterande  företagsledning skiftat Farnells verksamhet från att vara en ren katalogdistributör till att numera sköta över 55 procent av försäljningen över webben.  

Genom åren har Farnell även utvecklat ett av branschens ledande ingenjörsforum, kallat Element 14,s om syftar till att ge elektronikkonstruktörer stöd i fasen mellan produktspecifikation och prototyp.

– Jag ser mycket positiv på framtiden. Med fortsatt fokus på bra service till ingenjörer, med vår flerkanalsstrategi ledd av webben och tillväxten på nya marknader, tror jag att företaget kan gå från klarhet till klarhet. Jag har en mycket kompetent företagsledning som kommer att bidra till att driva företaget att leda branschen. Jag önskar Harriet all framgång i sin nya satsning, säger Laurence Bain i ett pressmeddelande.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)