JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Orbit One varslar hälften av personalen i Huddinge
Kontraktstillverkaren Orbit One varslar 45 av de drygt 100 anställda i Huddingefabriken. Både produktionspersonal och tjänstemän drabbas.
– Det här är en tråkig situation för de anställda. När vi tog över fabriken från Siemens räddade vi cirka 70 arbetstillfällen. När nu avtalet går ut måste tyvärr en del av dessa varslas om uppsägning. Samtidigt fortsätter satsningarna i Huddinge. Främsta styrkan i Huddinge ligger i den effektiva prototyptillverkningen, tillverkningen av mindre serier och boxbuild. Dessa styrkor kommer vi att fortsätta att utveckla. Man kan säga att vi är inne i en fas där vi måste bromsa och gasa samtidigt för att kunna anpassa oss inför framtida krav och marknadsmål, säger Orbit Ones vd Christer Malm i ett pressmeddelande.

Det var i februari 2010 som företaget köpte Siemens fabrik i Huddinge som tillverkade elektromekaniska ställdon för värmereglering i fastigheter (länk). Orbit One flyttade därefter sin enhet för slutmontering i Järfälla med 20 personer till Huddinge och på hösten samma år förvärvades kontraktstillverkaren Distatic i Älvsjö vars nio anställda också införlivades med Huddingefabriken (länk).

Nu varslas alltså 45 anställda om uppsägning. Huvudskälet är utfasningen av den tillverkning av Siemensprodukter som ingick i avtalet när Orbit One tog över fabriken. Även det osäkra konjunkturläget har påverkat beslutet.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)