JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
torsdag 6 augusti 2020 VECKA 32

Chalmers i topp på Silverstone

Chalmers har som första nordiska högskola vunnit tävlingen Formula student, som gick av stapeln på racerbanan Silverstone i England under sommaren. De svenska ingenjörsstudenterna slogs mot 133 andra team, vilket är fler deltagare än någonsin tidigare.
– Bilen från Chalmers är ett ingenjörsmässigt mästerverk, och en värdig vinnare. Den är en av de snabbaste, men den presterar också stabilt i de andra momenten, sager Andrew Deakin, vice ordförande i Formula student i ett pressmeddelande.

Tävlingen Formula student går ut på att ingenjörsstudenter från hela världen under ett år ska  formge och bygga en ensitsig formel-bil som de sedan tävlar med. Bilarna bedöms efter sin hastighet, acceleration, manövreringsförmåga och uthållighet. Lagens förmåga att formge, hålla nere kostnader och presentera sitt verk som affärsmodell bedöms också.

I år deltog över 3000 studenter från 34 länder. Det gör årets tävling till den största någonsin. Och den första sedan starten 1982 med ett nordiskt team på guldplats.  

Chalmers vann med 851 poäng – av totalt 1000 – före Delft University of Technology från Holland, som fick 848 poäng, samt Monash University från Australien som kom på tredje plats med 841 poäng.

Den svenska bilen och teamet var klara vinnaren när det gäller uthållighet, men presterade också mycket bra när det gäller affärsplan, acceleration, manöverprov, design samt kostnad.

Tävlingen Formula student startades redan år 1982 av GM, Chrysler och Ford, som tyckte att ingenjörsstudenter behövde mer praktisk erfarenhet. Idag klassas den som världens största tävling för ingenjörsstudenter.
MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)