JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Uppgraderad gratis-cad

Förbättrad bibliotekshantering, offertförfrågan på stycklistor och mönsterkort är några av förbättringarna i kretskortsverktyget Designspark PCB 4.0 från komponentdistributören RS Components.
Designspark PCB för schemaritning och PCB-layout kommer i den fjärde versionen sedan lanseringen i juli 2010. Den här gången har bibliotekshanteraren fått förbättrad funktionalitet genom integrationen med det webbaserade komponentbiblioteket Modelsourc, som även det utvecklats av RS Components.

Modelsource innehåller över 80 000 PCB-scheman och komponentstorlekar som överensstämmer med RS produktutbud. Modellerna går att ladda ner i mer än 20 olika format som är kompatibla med de vanligaste kretskortsverktygen. Dessutom innehåller det över 30 000 3D-modeller i 24 format för vanligt förekommande mekaniska 3D-programvaror.

En annan ny funktion är offertförfrågningar baserade på stycklistor med RS artikelnummer. Därmed ska det bli enklare att få en offert på de komponenter som ingår i en viss PCB-design.

Ytterligare en tidsbesparande funktion är tjänsten PCB Quote som tar fram oberoende offertjämförelser från ett antal tillverkare av mönsterkort via Number One Systems.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)