JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Uppgraderad gratis-cad
Förbättrad bibliotekshantering, offertförfrågan på stycklistor och mönsterkort är några av förbättringarna i kretskortsverktyget Designspark PCB 4.0 från komponentdistributören RS Components.
Designspark PCB för schemaritning och PCB-layout kommer i den fjärde versionen sedan lanseringen i juli 2010. Den här gången har bibliotekshanteraren fått förbättrad funktionalitet genom integrationen med det webbaserade komponentbiblioteket Modelsourc, som även det utvecklats av RS Components.

Modelsource innehåller över 80 000 PCB-scheman och komponentstorlekar som överensstämmer med RS produktutbud. Modellerna går att ladda ner i mer än 20 olika format som är kompatibla med de vanligaste kretskortsverktygen. Dessutom innehåller det över 30 000 3D-modeller i 24 format för vanligt förekommande mekaniska 3D-programvaror.

En annan ny funktion är offertförfrågningar baserade på stycklistor med RS artikelnummer. Därmed ska det bli enklare att få en offert på de komponenter som ingår i en viss PCB-design.

Ytterligare en tidsbesparande funktion är tjänsten PCB Quote som tar fram oberoende offertjämförelser från ett antal tillverkare av mönsterkort via Number One Systems.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)