JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Klockar el hela tiden

Klockar el hela tiden

Forskningsinstitutet Interactive Institute har under många år utvecklat en energiklocka tänkta att mäta och visa energiförbrukningen i hemmet på samma enkla sätt som en klocka visar tiden. Elbolaget Bixia, som idag lanserar klockan, tror att energiklockan kan leda till en energibesparing i våra hem på mellan 10 och 20 procent.
– Flera studier visar att hushåll som använder energivisualisering faktiskt använder mindre el. Därför vill vi göra energiklockan Aware Clock tillgänglig för så många av våra kunder som möjligt, säger Joakim Borén på Bixia i ett pressmeddelande.

Klockan, döpt till Aware Clock, har wifi och får informationen trådlöst överförd från en sensor vid elmätaren. Informationen visas på en TFT-skärm. Den trådlösa uppkopplingen gör att man via skräddarsydda appar även kan ha koll på hemmets elförbrukningen i sin mobil.

I två års tid har energiklockan, med ursprung i forskning från Interactive Institute, vidareutvecklats av det svenska företaget Pike Solution. Idag lanserar Bixia klockan i samband med att elbolaget öppnar sin första butik i Linköping.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)