JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nyckelstöd för Android på Mips
Cut the Rope på MIPSPopulära appar som Cut the Rope, Plants vs Zombies, Call of Duty och Tongas förskolesvit är nu bara en knapptryckning från att kunna köras även på mobiltelefoner med Mips-CPU. Detta efter att korsutvecklingsverktyget Marmalade meddelar stöd för Mips.
CPU-kärnor från brittiska Arm dominerar i smarttelefoner och pekplattor. Men konkurrerande amerikanska Mips har ett par design-wins och viftar med händerna för att bli mer synlig som alternativ till Arm.

Nu har Mips övertalat brittiska Marmalade att stödja Mips i sitt korsutvecklingsverktyg för mobil-appar. Marmalade genererar med en knapptryckning kod för Android, IOS, HTML5, Symbian, Bada, Windows, Linux och OS X. Och nu även Android på Mips.
 
Marmalade var det elfte populäraste korsutvecklingsverktyget för appar i en rapport från Vision Mobile i början av året. Bland kunderna finns apputvecklare som Activision, EA Mobile, PopCap, Konami, Square Enix, Namco och Bandai.
 
Marmalade SDK 6.1 finns nu. Andra nyheter är att det stöder appar som blandar plattformsspecifik kod med HTML5, och användandet av flyttal i grafikberäkningar.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)